dissabte, 1 de maig del 2010

Estudis de Grau en Enginyeria i Geomàtica

Benvolguts companys,


com segurament ja sabreu, el proper curs 2010-2011 s’implanten a totes les escoles d’Espanya els estudis de Grau en Enginyeria Geomàtica i Topografia.

Des del Col•legi estem fent un seguiment al tema, ja que considerem que és del màxim interés per a tots, i una de les qüestions més comentades en el nostre col•lectiu és l’accés a la nova titulació de Grau pels Enginyers Tècnics actuals.

Recentment hem mantingut una reunió amb la direcció de l’escola EPSEB – UPC amb l’objectiu d’informar-nos sobre el tema i, tot i que encara no està totalment regulat, sí que hi ha alguns aspectes que semblen definitus:

La UPC estableix uns complements formatius de 60 crèdits i la EPSEB els ha distribuit en:

- Docència - 33 crèdit
- Reconeixement d’experiència professional - 3 crèdits
- Projecte Final Grau - 24 crèdits

La conferència de directors de les escoles de Grau en Enginyeria i Topografia de tota Espanya, van acordar les competències a adquirir per aquesta adaptació a la nova titulació i queden recollides a les següents assignatures:

- Organització i gestió d’empreses - 6 crèdits
- Fonaments d’enginyeria civil - 6 crèdits
- Gestió i evaluació ambiental - 4.5 crèdits
- Infraestructures de dades espacials - 6 crèdits
- Geodèsia física - 4.5 crèdits
- Urbanisme i ordenació del territori - 6 crèdits

La EPSEB està estudiant la possibilitat d’impartir aquestes assignatures en format semi-presencial, amb classes i horaris adaptats al mon laboral.

Respecte al Projecte Final de Grau, malgrat haver augmentat el número de crèdits respecte el Projecte Final de Carrera actual, no és molt diferent i a més contempla una nova modalitat anomenada “Pràcticum” a la que es podria emmarcar un PFG basat en la pròpia experiència professional.

L’accés a aquests complements vindrà regulat via preinscripció universitària al portal web de la Generalitat de Catalunya durant el mes de Juny de 2010.

Si creieu que pot ser del vostre interés i voleu estar informats de l’accés a la nova titulació podeu posar-vos en contacte amb la secretaria del Col•legi amb la finalitat de tenir una relació de gent interessada a rebre informació actualitzada.

També està prevista una sessió informativa conjuntament amb l’escola EPSEB-UPC quan es concretin més aspectes de la normativa.

Per més informació consulteu el següent enllaç:
http://www.epseb.upc.edu/index.php?option=com_content&task=view&id=1186&Itemid=790

Us saludem cordialment,



Junta de Govern
Col•legi Oficial d'Enginyers Tècnics en Topografia